На таких човнах переправляли за кордон. Джерело: Офіс генерального прокурора України

На човнах і пішки: на Буковині жінка організувала "зелений коридор" для ухилянтів

Уродженку Чернівецької області звинуватили в незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України. Підозрювана разом зі співучасниками організувала схему незаконного переправлення ухилянтів до Молдови.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

"Вони підшуковували військовозобов’язаних чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон та за 6 тисяч доларів пропонували переправити їх поза межами пункту пропуску. Після отримання грошей ухилянтів скеровували до Кам’янця-Подільського Хмельницької області для подальшого переміщення через державний кордон до Молдови пішки або човнами", — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі додали, що організаторка схеми зустрічала їх на автовокзалі у Кам’янці-Подільському, проводила з ними інструктаж та, надавши відповідні вказівки, перевозила на автомобілі BMW X6 в напрямку села Стара Ушиця. Під час переправлення трьох чоловіків правоохоронці затримали їх.

Також з'ясовано, що за аналогічною схемою підозрювана раніше переправила ще одного чоловіка, який надалі під час допиту повністю повідомив схему, за якою вона його переправляла.

Правоохоронці встановлюють усі обставини вчинення злочинів і вживають заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних осіб.

Ухилянти з Буковини

Ухилянти з Буковини. Джерело: Офіс генерального прокурора України

Нагадаємо, що 26 жовтня в пункті пропуску "Шегині", що на Львівщині, прикордонники викрили спробу уникнення прикордонного контролю. У подвійній перегородці між пасажирським і вантажним відсіками мікроавтобуса ховалися двоє чоловіків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.10.2023 11:53