Фото: NewsMaker

Незаконний виїзд за кордон: Молдова повернула в Україну десятки порушників

Молдова за півтора року повернула 35 громадян, які незаконно перебували на її території, в УкраїнуЙдеться про ті випадки, коли молдовські прикордонники затримали порушників у протягом 48 годин з моменту незаконного перетину держкордону.

Про це повідомляє молдовське видання NewsMaker. 

Зазначається, що передача і приймання громадян між Молдовою та Україною здійснюється на підставі угоди про реадмісію осіб, укладеної між урядами країн.

"З 24.02.2022 по 01.10.2023 органи Державної прикордонної служби України прийняли від компетентних органів Республіки Молдова 35 громадян України, які в'їхали або перебували на території Молдови з порушенням законодавства щодо перетину державного кордону", — йдеться в матеріалі.

За даними міжнародних організацій, у Молдові перебуває приблизно 100 тисяч переміщених осіб з України, які залишили свої домівки через війну.

Нагадаємо, Молдова вислала з країни значну частину співробітників посольства Російської Федерації у Кишиневі. Це стало реакцією на гучне шпигунське розслідування, де йшлося, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен і супутникових тарілок, які спецслужби РФ використовують для стеження і прослуховування. За інформацією ЗМІ, кількість співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25. Залишиться 10 дипломатичних посад і 15 — технічних співробітників.

Також у Молдові заблокували доступ до сайтів 22 російських пропагандистських телеканалів. Служба інформації та безпеки країни видала розпорядження про блокування низки сайтів, які змінюють інформаційний простір в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.10.2023 23:25