Фото ілюстративне зі соцмереж

На Дніпропетровщині озброєний чоловік напав на працівника ТЦК і поранив його

У суботу, 18 травня, у Синельниковому Дніпропетровської області під час проведення оповіщення військовозобов’язаних працівниками ТЦК озброєний чоловік із ножем напав на сержанта ЗСУ та завдав йому поранень у руку. Постраждалому надали необхідну медичну допомогу.

Про це повідомила прес-служба Сухопутних військ Збройних сил України. Там додали, що поліцейські затримали нападника.

"Відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних сил України й інших військових формувань, а також за фактом замаху на вбивство. Після остаточної кваліфікації злочину підозрюваному загрожує суворе покарання", — наголосили в Сухопутних військах.

Там нагадали, що посадові особи ТЦК і СП, які беруть участь або організовують оповіщення військовозобов’язаних, відповідно до законодавства, є спеціальним суб’єктом, який виконує службові обов’язки під час правового режиму воєнного стану. Тому образи, опір або перешкоджання їхній діяльності матимуть наслідки, а порушники нестимуть адміністративну чи кримінальну відповідальність.

"Особовий склад ТЦК і СП, включно з їхніми ротами охорони, укомплектовані переважно військовослужбовцями, які втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах", — зауважили в повідомленні.

У Сухопутних військах наголосили, що відмова від захисту країни, виконання конституційного обов’язку є неправомірною.

"Особливо звертаємо увагу українського суспільства на те, що цей неприпустимий випадок стався на тлі ганебної інформаційної кампанії з метою дискредитації військовослужбовців ТЦК і Сил оборони України. Не буде дивно, що цей злочин стався саме під впливом рашистських інформаційних ресурсів, які поширюють фейки про "незаконність ТЦК", "нелегітимність" дій влади щодо військового обліку й оповіщення, "протиправність" вручення повісток тощо. Пам’ятаймо, що ворог вкладає у спроби деморалізувати українців і зруйнувати нашу згуртованість величезні ресурси. І саме на це робить свою головну ставку", — додали в ЗСУ.

Військові підсумували, що започаткована ворогом і агентами російського інформаційного впливу інформаційно-ментальна агресія приречена на поразку лише за умови свідомого, дорослого та відповідального ставлення кожного з нас до інформації, яку ми отримуємо через соціальні мережі та медіа.

Нагадаємо, що в березні на Буковині двоє чоловіків напали на працівників територіального центру комплектування зі сокирами. Один із постраждалих захищав Україну під час повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.05.2024 18:32