Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

На двох особливо гарячих напрямках фронту українські військові відбили 55 атак окупантів

Від початку доби загальна кількість бойових зіткнень уздовж усієї лінії фронту зросла до 125. Окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема КАБи, та здійснювати атаки на всіх напрямках Сходу та Півдня нашої країни, особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони тримають рубежі та вживають необхідних заходів для недопущення прориву оборони.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Там зазначили, що окупанти не припиняють застосовувати артилерію та авіацію по території Чернігівської та Сумської областей.

Зокрема, під ворожими обстрілами перебували райони населених пунктів Нововасилівка, Стара Гута, Басівка, Лісківщина, Покровка, Уланове, Бояро-Лежачі та Бобилівка. Авіація противника завдала удару по району населеного пункту Бобилівка. За наявною інформацією, ворог завдав 18 авіаударів по території Курської області, застосувавши 24 КАБи.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося два бойових зіткнення. Наші війська відбивають атаки росіян у районі Вовчанська.

Дві штурмові дії загарбників відбиті нашими воїнами поблизу Голубівки на Куп’янському напрямку. Точиться бій в районі Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Тернів і Торського. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже 19 боєзіткнень, з яких чотири тривають досі.

На Сіверському напрямку окупанти намагалися просунутися в районах Івано-Дар’ївки та Виїмки, на цей час відбулось три бойових зіткнення.

Тривають бої в районі Часового Яру на Краматорському напрямку, де противник намагається просуватись на позиції українських захисників. Авіаудару зазнала Новоєгорівка.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації атакував позиції наших військ, бої тривають в районі Торецька. Авіація противника завдала ударів по Торецьку, Дружбі, Троїцькому та Катеринівці, скинувши п’ять КАБів.

Найгарячіше на Покровському напрямку. В районах Селидового, Красного Яру, Крутого Яру, Лисівки та Миролюбівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 35 спроб штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває п’ять боєзіткнень у районах Гострого, Катеринівки та Новодмитрівки. 20 ворожих штурмів уже відбили наші захисники.

На Времівському напрямку відбито 10 штурмових дій противника в районах Богоявленки та Новоукраїнки, сім ворожих штурмів продовжуються.

На Оріхівському напрямку загарбники активно застосовують авіацію по районах Новоандріївки, Новоданилівки та Малої Токмачки, за сьогодні скинули 13 КАБів.

На Придніпровському напрямку окупанти одного разу намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій, отримали жорстку відсіч.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, ситуація в Курській області залишається динамічною. Російська й українська армії активно діють практично на всій лінії фронту в межах цього регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 18:10