Фото: Тарас Бойчук. Джерело – Telegram-канал ДБР

На фронті загинув слідчий теруправління ДБР Тарас Бойчук: що відомо про Героя

Під час боїв на Харківщині героїчно загинув слідчий теруправління Державного бюро розслідувань у Краматорську Тарас Бойчук. Цієї весни захиснику виповнився лише 41 рік.

Про це повідомляє у Telegram-каналі прес-служба Бюро.

У відомстві зазначили, що у 2020 році Тарас Бойчук пов’язав свій професійний шлях з Державним бюро розслідувань, а до цього мав досвід роботи інших в правоохоронних органах. З березня 2021 року Бойчук став частиною команди слідчих Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську.

Як зазначають у ДБР, з перших днів повномасштабного вторгнення слідчий пішов добровольцем та розпочав службу у 127 окремій бригаді на посаді стрільця. Після проходження спеціального навчання був призначений до зенітно-ракетного артилерійського взводу на посаду стрільця-зенітника оператора ПЗРК. Виконував бойові завдання на кордоні Харківської області та у Бахмутському районі Донеччини.

Побратими, колеги по службі характеризували його, як позитивну, доброзичливу, мудру людину та високопрофесійного спеціаліста. 

"Ми воюємо, аби наші діти жили у вільній та незалежній Україні", — говорив Тарас Бойчук. 

Вже після війни, слідчий планував повернутися на роботу в Бюро та продовжити боротьбу, але вже зі злочинністю. Цим планам завадив підступний ворог. Під час виконання бойового завдання на Харківщині життя Героя обірвалося. 

"Тараса не дочекалися вдома двоє маленьких синів та дружина. Це непоправна втрата для родини захисника, його друзів та колег", — йдеться у повідомленні бюро.

Також у колективі ДБР висловили співчуття близьким полеглого воїна.

Раніше повідомлялось, що на фронті загинув 36-річний артист з Тернополя Артур Сніткус. Це сталося в ході виконання бойового завдання у Донецькій області.

Нагадаємо, 10 червня працюючи на завданні на фронті, загинув один із найкращих фотографів Збройних сил України. Не стало військового фотомайстра Арсена Федосенка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2024 16:10