Фото ілюстративне. Джерело: newsme

На Харківщині рашисти пошкодили адміністративну будівлю "Обенерго" та газопровід

Унаслідок російського обстрілу в Харківській області пошкоджено адмінбудівлю одного з підрозділів "Обленерго", а також розподільний газопровід середнього тиску. Загалом в Україні через бойові дії та технологічні порушення без світла залишаються 428 населених пунктів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

"Унаслідок обстрілу пошкоджено адмінбудівлю одного з підрозділів "Обленерго". Пошкоджені стіни, вибиті вікна. Без постраждалих", — йдеться в повідомленні.

Енергетики додали, що за добу вдалося повернути світло 950 споживачам. Наразі без світла залишаються понад 17,6 тисячі абонентів.

Окрім того, через бойові дії було пошкоджено розподільний газопровід середнього тиску. Без газу залишилися мешканці одного з прикордонних із Росією сіл.

Окрім того, в Міненерго повідомили, що внаслідок обстрілу Херсона знеструмлено понад 28 тисяч споживачів. Також залишаються знеструмленими понад 700 абонентів після підтоплення. У Херсонській області за минулу добу через обстріл без світла залишилися майже три тисячі споживачів.

Нагадаємо, вчора керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк заявляла, що російські загарбники зосередили понад 800 ракет в окупованому Криму для здійснення енергетичного терору в Україні у зимовий період. Йдеться, зокрема, як про ракети типу "Калібр", так і "Онікс".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 11:54