Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

На Харківщині родина наїхала на міну: багато загиблих, серед них — дитина

У неділю, 7 липня, на Харківщині внаслідок наїзду на ворожу міну загинуло щонайменше четверо членів родини. Серед них є дитина.

Про це у Telegram-каналі повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами посадовця, родина їхала на легковому автомобілі на ґрунтовій дорозі у лісі в Харківському районі.

"Розпізнавання тіл триває. Зі слів рідних загиблих, в авто могли бути шестеро людей: четверо дорослих та дві дитини. Подальший пошук тіл та встановлення осіб триває. На місці трагедії працюють слідчі та рятувальники", — написав Синєгубов.

Чиновник також нагадав, що усі лісосмуги, узбіччя доріг деокупованих територій вкрай небезпечні. 

"Протитанкові, протипіхотні та інші міни можуть бути добре замасковані на поверхні або в товщі землі", — додав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, у травні в Херсонській області на російській міні підірвався 11-річний хлопчик. Інцидент стався у селі Музиківка, а дитину госпіталізували до медзакладу.

Зауважимо, раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що в Україні потенційно небезпечними є приблизно 176 тисяч квадратних кілометрів території. Тому нашу країну можна назвати найбільш замінованою державою світу.

Ще 25 березня на Харківщині тракторист наїхав на вибухонебезпечний пристрій, який здетонував. Інцидент стався поблизу села Пришиб Ізюмського району. Чоловік отримав травми.

Також 15 березня на Харківщині 43-річний житель загинув у результаті підриву на міні. Житель Куп'янська натрапив на вибуховий пристрій на своєму городі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2024 22:58