Фото: cntime.cn.ua

На Харківщині троє людей підірвалися на вибуховому пристрої: чи вдалось їм вижити

Троє людей підірвалися на вибуховому пристрої у Чугуївському районі Харківської області. Усі вони отримали травми.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Харківська обласна військова адміністрація.

Там зазначили, що подія сталася у селі Стариця. Внаслідок вибуху поранення отримали цивільні: чоловіки 18 та 63 років і жінка 43 років.

"Нагадуємо, в разі виявлення вибухонебезпечного предмета, потрібно повідомити про знахідку за одним із номерів: "101", "102" або "112", — йдеться у повідомленні ОВА.

Яка ситуація із розмінуванням України

За даними Мінекономіки, з початку широкомасштабної війни Україна після проведення нетехнічного обстеження повернула до використання близько 30 тисяч квадратних кілометрів територій, які раніше були під окупацією, або на яких велися бойові дії. Потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами залишаються 144 тисячі квадратних кілометрів.

Нагадаємо, раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що в Україні потенційно небезпечними є приблизно 176 тисяч квадратних кілометрів території. Тому нашу країну можна назвати найбільш замінованою державою світу.

Варто зазначити, що Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування. Країни у травні підписали відповідний меморандум.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2024 12:12