Фото: Харківська обласна прокуратура

На Харківщині водій на смерть збив двох військових та втік з місця ДТП: деталі трагедії

Ввечері 22 листопада у Харківській області 29-річний водій збив двох військовослужбовців Збройних сил України і втік з місця події. Обоє потерпілих померли.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що винуватець ДТП їхав на автомобілі Subaru Forester з боку міста Дергачі у напрямку села Золочів. У цей час на узбіччі дороги був припаркований зламаний автомобіль українських військових, які намагались його відремонтувати. 

"Підозрюваний не врахував дорожню обстановку, проявив необачність при виникненні перешкоди для руху у вигляді пішоходів на узбіччі, яких він об’єктивно спроможний був виявити, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості та збив двох чоловіків", — йдеться у повідомленні.

Обидва потерпілі — українські військовослужбовці. Один з них загинув на місці, інший — помер у лікарні через три дні.

Водночас фігурант після скоєння ДТП злякався та не допоміг потерпілим, натомість залишив авто і втік з місця злочину. Чоловік переховувався вдома у своїх знайомих у Харківській області. Після цього він поїхав до товариша у Харків, де був викритий правоохоронцями. Наразі йому оголошено одразу дві підозри — за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілих та за фактом залишення в небезпеці.

"Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваного взято під варту без права внесення застави строком на 60 діб — до 25 січня 2024 року включено", — наголосили у прокуратурі.

В Харківській області водій збив на смерть двох військових

Фото: Харківська обласна прокуратура

Нагадаємо,  25 листопада на Бориспільському шосе сталась дорожньо-транспортна пригода за участі легковика та вантажівки. Внаслідок ДТП загинув чоловік.

Додамо, 22 листопада на переїзді сталася аварія. У потяг "Чернівці — Львів" врізався автомобіль. Відомо, що водій легкового авто Skoda Octavia на обладнаному автоматичною світлофорною сигналізацією залізничному переїзді розпочав рух на заборонний сигнал та в’їхав у дизельний поїзд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.11.2023 17:59