На Харківщині затримали групу розбійників з російським корінням

27 СІЧНЯ 2022 16:31

Правоохоронці Харківщини провели спецоперацію із затримання кримінального угруповання, яке «спеціалізувалося» на розбоях. Останньою жертвою злочинної групи став 84-річний чоловік. 

Поліцейські отримали інформацію, що на території Харківщини орудує угруповання, учасники якого видавали себе за поліцейських та скоювали розбійні напади.

Організував злочинну групу 39-річний уродженець Росії, наразі мешканець Харківщини, неодноразово судимий за розбої та наркотики. До кримінального промислу залучив трьох спільників.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

«Спільно зі слідчими та Управлінням карного розшуку поліції Харківської області оперативники ДВБ вийшли на «слід» причетних осіб. Організував злочинну групу 39-річний уродженець Росії, наразі мешканець Харківщини, неодноразово судимий за розбої та наркотики. До кримінального промислу залучив трьох спільників: 38-річного мешканця Харківської області та двох уродженців однієї з країн Кавказького регіону, 33-х і 50-ти років. Як і організатор, поплічники також є у кримінальних базах поліції», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у грудні минулого року учасники угруповання нанесли тілесні ушкодження та використали сльозогінний газ відносно неповнолітнього харків'янина. У лежачого непритомного хлопця нападники відібрали сумку з цінними речами, документами та готівкою у сумі майже 7000 гривень.

Крім цього, стали відомі плани зловмисників найближчим часом здійснити розбійний напад на мешканця Харківщини, який займається обміном валют та грошовими позиками. 

Однак першим у списку жертв розбійників опинився 84-річний житель Харкова, який начебто мав певні заощадження. Аби врятувати дідуся, який міг не витримати катувань злочинців, правоохоронці оперативно вжили комплекс заходів та провели спецоперацію із затримання кримінального угруповання.

Двері квартири пенсіонер відкрив зловмисникам сам, адже вони назвалися співробітниками поліції. Потрапивши до оселі,  спільники накинулись на чоловіка з кулаками, а щоб не кричав, скотчем заклеїли рот. Цієї миті спрацювали бійці спецпідрозділу КОРД. 

Усіх чотирьох фігурантів правоохоронці затримали на місці злочину. Під час обшуку у них вилучено ніж, скотч, рукавиці, банківські картки потерпілого. Крім того, вилучено автомобіль, на якому пересувалися зловмисники.

За вчинені дії нападникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі. Проводяться подальші слідчі дії щодо причетності фігурантів до інших злочинів.

Фото МВС.

Також читайте: Потік іноземців, які їдуть в Україну зріс на 26%

Події, 27.01.2022 16:31