Колаж TrueUA

На Київщині та інших областях лунають сирени: росіяни атакують Україну "шахедами"

У четвер ввечері, 19 вересня, російська армія запустила на територію України ударні безпілотники типу "Шахед". У низці областей лунає повітряна тривога.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

О 20:48 військові повідомили, що група "шахедів" залетіли на Сумщину з курсом на Ромни. Згодом у Повітряних силах попередили громадян про інші напрямки руху ворожих дронів.

"Група "шахедів" продовжує рух на півдні Сумщини курсом на Полтавщину! Група "шахедів" продовжує рух на півдні Чернігівщини курсом на південний захід!" — йдеться у повідомленні військових.

Мапа повітряних тривог станом на 21:40 має такий вигляд:

У четвер ввечері, 19 вересня, російська армія запустила на територію України ударні безпілотники типу "Шахед"

Мапа: alerts.in.ua

Нагадаємо, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на Сході країни. Президент Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з ворожими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Також 26 серпня, під час масованої ракетної атаки російських окупантів, повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. Пошуки дрона тривали декілька днів, але жодних слідів виявлено не було.

За даними Центру протидії дезінформації, російські ударні безпілотники все частіше залітають у повітряний простір країн НАТО. Таким чином ворог намагається дестабілізувати ситуацію у світі та налякати населення.

Своєю чергою 19 вересня міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав Румунію збивати російські ударні безпілотники, які загрожують її території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 21:43