Телефонна служба 112. Джерело: slovopravdy

На Київщині запрацювала телефонна служба 112: які екстрені виклики доступні за цим номером

Телефонна служба 112, яка повноцінно запрацювала у Київській області, це "єдине вікно" для звернення громадян, які опинилися у надзвичайній ситуації.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у своїх соцмережах.

"Єдине вікно" використовується як альтернатива гарячим лініям 101, 102, 103 та 104, дозволяючи не витрачати час на те, щоб дзвонити у кожну службу окремо", — наголосив він.

Впровадження єдиного номера виклику екстрених служб розпочали з міста Києва. За словами Клименка, майже за три місяці роботи надійшло понад 167 тисяч викликів. Найчастіше дзвінки скеровувалися до Національної поліції України.

Також на лінію можуть звернутися і люди з порушенням слуху чи мовлення. Перекладачі жестової мови служби 112 опрацювали понад дві тисячі таких звернень з 1 липня 2023 року.

"Не збавляємо темпи та продовжуємо працювати над тим, щоби служба 112 якнайшвидше функціонувала на всій території України", — підсумував Ігор Клименко.

Інфографіка: МВС України

Інфографіка: МВС України

Нагадаємо, що в Києві телефонна служба 112 запрацювала 7 липня. Тоді міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко пояснював, що до операторів надходять дзвінки від громадян. Далі запити скеровують до необхідних підрозділів, які відповідно реагують. До того ж у службі 112 працюють оператори, які володіють мовою жестів. Вони можуть спілкуватися за допомогою відеозв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.09.2023 13:05