Фото: "Вікіпедія"

На Курщині створено першу військову комендатуру, яку очолив генерал Москальов: що про нього відомо

Україна створила першу військову комендатуру у Курській області. Її очільником став генерал-майор Едуард Москальов.

Про це повідомив головнокомандувач Збройними силами України Олександр Сирський на засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

"На території Курської області завершено пошук та знищення противника в населеному пункті Суджа та трьох інших населених пунктах. Для підтримання правопорядку і забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру призначено її керівника, призначений генерал-майор Москальов", — сказав Сирський.

Також, за словами Сирського, від початку поточної доби українські війська на окремих напрямках просунулися від 500 метрів до 1,5 кілометра, відбили атаки росіян і продовжують ведення наступальних дій.

Загалом від початку операції українські військові зайшли на глибину 35 кілометрів та тримають під контролем 1 150 кілометрів квадратних території Росії.

Що відомо про Едуарда Москальова

Український воєначальник, генерал-майор Збройних Сил України, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса".

У 2012 році очолював 300-й навчальний танковий полк 169-го навчального центру Сухопутних військ. Також раніше Москальов обіймав посаду начальник штабу, першого заступника командувача військ оперативного командування "Схід" Сухопутних військ ЗСУ. 

Едуард Москальов

Едуард Москальов. Фото: Генштаб ЗСУ

У 2022 році був командувачем командувач угруповання Об'єднаних сил Збройних Сил України, командиром оперативно-тактичного угруповання на сході. 

З 15 серпня 2024 року очолює військову комендатуру на території Курської області.

Нагороди

У вересні 2014 році отримав Орден "Богдана Хмельницького" III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У 2022 році Едуард Москальов був нагороджений Орденом "Богдана Хмельницького" II ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, операція українських сил у Курській області створює відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії. Там намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоби перешкодити українським маневрам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 17:03