Російські полонені в Курській області. Скріншот із відео

Україна та Росія розпочали переговори про обмін полоненими, яких захопили в Курській області, — ЗМІ

Україна та Росія розпочали переговори про обмін полоненими. Йдеться про тих військових, яких захопили в полон під час операції в Курській області. Точна кількість бійців, яких залучать до цього процесу, не розголошується.

Про це повідомило видання Financial Times із посиланням на власні джерела в українській розвідці.

Журналісти зазначили, що переговори між двома країнами відбулися після більш ніж тижневих боїв у Курській області, та, за словами Служби внутрішньої безпеки України, це "найбільше захоплення полонених, яке здійснено за один раз".

Наразі Україна не розголошує точну кількість російських полонених, яких захопили під час Курської операції, але представники уряду та солдати на курському кордоні повідомили виданню, що ця цифра обчислюється "сотнями".

"Захоплення російських полонених, ймовірно, посилить заклики Києва повернути тисячі своїх солдатів і цивільних осіб, яких раніше захопили в полон під час двох половиною років вторгнення Росії та окупації великих територій східної та південної України", — зазначили автори публікації.

Раніше омбудсмен Дмитро Лубінець розповідав, що російська сторона виявляє ініціативу щодо початку переговорів із цього питання. Зокрема, він зазначив, що ситуація в Курській області змушує Росію змінити позицію, яка раніше полягала у знаходженні нових аргументів, щоби не проводити обмінів.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, операція українських сил у Курській області створює відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії. Там намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоби перешкодити українським маневрам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 14:14