Російські полонені в Курській області. Скріншот із відео

Рота російських солдатів здалася в полон у Курській області (відео)

Українські військові взяли у полон понад сотню російських солдатів. Це відбулося в Курській області. Рота вирішила так вчинити після того, як військове керівництво покинуло їх напризволяще.

Про це повідомила прес-служба проекту "Хочу жить". Там зазначили, що понад сто залишених командирами росіян ухвалили рішення здатися в полон. Це відбулося в середу, 14 серпня.

"Їх можна зрозуміти, важко вести бойові дії, коли тобою командують самодури та казнокради, а фланги "прикривають" кадировські бандити, які кидають всіх і все, аби самим не стати полоненими", — йдеться в повідомленні.

У проекті згадали ім'я російського генерала Лапіна, який 2022 року відповідав за оборону Харківської області, коли відбулася стрімка деокупація регіону українськими військами, а зараз відповідає за оборону Курська.

Також у проекті "Хочу жить" надали інформацію для росіян.

"Якщо ваш близький перестав виходити на зв'язок, зник безвісти на Курському напрямку або в інших зонах бойових дій, ви можете отримати інформацію про те, чи він в Україні в статусі військовополоненого через державний проект "Хочу найти". Для цього скористайтесь чат-ботом "Хочу найти". Зберегти собі життя та здатися в полон: чат-бот "Хочу жить" t.me/spasisebyabot", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що українські військові просуваються в глибину Росії та розширюють там свою присутність. Операція Збройних сил України застала російських військових зненацька.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 10:39