Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

На Львівщині знеструмлені 74 населені пункти: місцева влада назвала причину

Станом на ранок п’ятниці, 24 листопада, у Львівській області через несприятливі метеорологічні умови знеструмлені 74 населені пункти. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Через несприятливі метеоумови станом на цю годину на Львівщині знеструмлені 74 населені пункти. З них 26 — повністю, 48 — частково. Над відновленням електропостачання працюють 111 фахівців "Львівобленерго". Залучили 39 одиниць техніки", — зазначив він.

У "Львівобленерго" уточнили, що відключення світла спричинили сильні пориви вітру та падіння гілок дерев на лінії електропередач. Без електроенергії залишаються населені пункти у різних районах області:

  • Східному РЕМ (Бродівська, Буська частини);
  • Західному РЕМ (Жовківська, Мостиська частини);
  • Південному РЕМ (Стрийська, Сколівська частини);
  • Північному РЕМ (Червоноградсько-Сокальська, Кам’янка-Бузька частини);
  • Карпатському РЕМ (Турківська, Старосамбірська частини);
  • Центральному РЕМ (Пустомитівська, Миколаївська, Перемишлянська частини);
  • ЛМЕМ (Жовківська частина).

Енергетики закликають не наближатися до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менш як вісім метрів, оскільки можна отримати смертельний удар електрострумом.

Львівський гідрометцентр прогнозував на 24 листопада на території Львівщини дощову погоду, місцями мокрий сніг, на окремих ділянках доріг ожеледицю.

Нагадаємо, що протягом доби 19 листопада в Україні вирувала негода, внаслідок чого без електропостачання залишилися 83 населені пункти. Найбільше — у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.11.2023 10:18