Затримання військового на Миколаївщині. Джерело: ДБР

На Миколаївщині командир безпідставно нарахував військовим 4,6 млн грн: скільки років в’язниці йому "світить"

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно командира однієї з військових частин Миколаївщини. Офіцер безпідставно нараховував виплати підлеглим, які самовільно залишили місце служби.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. Обвинувальний акт скерували до суду.

"Посадовець мав зобов'язання призупиняти виплати військовим, які самовільно залишили військову частину та вчасно не повернулися до місця служби. Однак полковник продовжував нараховувати зарплати підлеглим, які навіть протягом трьох місяців не з'являлися на службу. Своїми діями він завдав збитків державі на 4,6 мільйона гривень", — пояснили в ДБР.

Уже розпочато процес відшкодування грошей державному бюджету: наразі повернули 650 тисяч гривень.

"Посадовець обвинувачується у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило важкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану, згідно з відповідною статтею Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, що 24 жовтня працівники Державного бюро розслідувань завершили досудову справу щодо працівника Миколаївського зонального відділу Військової служби правопорядку. Він допомагав ухилянтам оформлювати довідки про непридатність до військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 15:16