Фото: ДБР

На Одещині ДБР зірвало спробу переправити за кордон сотню чоловіків

Працівники Державного бюро розслідувань викрили в Одеській області угрупування, яке організувало масштабну схему незаконного переправляння чоловіків через державний кордон. До його складу входив правоохоронець. 

Як повідомляє прес-служба ДБР, у травні цього року житель Одещини організував нелегальний "бізнес". Фігурант через соцмережі підшукував охочих чоловіків та за гроші допомагав їм незаконно виїхати з України. Громадян вивозили до державного кордону, який вони надалі перетинали пішки.

ДБР Одещина

ДБР Одещина

Фото: ДБР

Зазначається, що правоохоронець консультував водіїв, як об’їхати блокпости на шляху до кордону. 21 червня 2024 року співробітники Бюро задокументували спробу незаконного перетину державного кордону. 

ДБР Одещина

Фото: ДБР

"Зокрема, було зупинено чотири мікроавтобуси з 47 чоловіками. Інші 53 не встигли дістатися "точки збору". За свої послуги ділки брали від п'яти до 18,5 тисяч доларів з людини, залежно від фінансових можливостей клієнта. Тільки на цій партії ділки розраховували заробити близько мільйона доларів. Всім затриманим ухилянтам старше 25 років виписано протоколи та доставлено до РТЦК", — наголосили в ДБР.

ДБР Одещина

ДБР Одещина

Фото: ДБР

Наразі учасників угрупування затримано. Фігурантам повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Організатору та правоохоронцю було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою терміном до 60 діб з правом внесення застави: організатору — 13,6 мільйона гривень, а правоохоронцю — три мільйони гривень. За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дев'яти років. 

Нагадаємо, 20 червня під час виконання спеціальних завдань прикордонна поліція Молдови затримала групу із п'ятьох українців, які незаконно перетнули кордон. Їх доставили до пункту перевірки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.06.2024 11:45