Фото: соцмережі

На одному з напрямків росіяни почали застосовувати загороджувальні загони

На Куп’янському напрямку війська країни-агресорки застосовують загороджувальні загони. У такий спосіб окупанти намагаються змусити свої підрозділи штурмувати позиції Збройних сил України.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Посадовець наголосив, що на сьогодні на Куп’янсько-Лиманському напрямку налічується близько 100 тисяч ворожого війська. Водночас участь у штурмових діях беруть лише близько 40 тисяч рашистів. 

"Воно там накопичується постійно. Я хочу сказати щодо тих військ, які перебувають на Куп’янсько-Лиманському напрямку, це більш як 100 тисяч осіб. Я маю на увазі ворожих. З них тих, хто активно бере участь у штурмових діях, — це близько 40 тисяч. Усі інші — це сили логістики, забезпечення тощо. Щодо цих 40 тисяч, то вони або стираються майже до нуля, після цього ворог має відновлювати ті сили, які вони втратили, проводячи безрезультатні наступальні, штурмові дії по Куп’янському напрямку, по Лиманському напрямку і фактично по Табаївці. І їм потрібно поповнювати ці всі втрати", — сказав Синєгубов.

Крім того, він зауважив, що війська держави-агресорки вже дуже виснажені та деморалізовані, відтак, окупанти почали виставляти загороджувальні загони.

"Наразі, за нашою інформацією, росіяни вже виставляють загороджувальні загони, тому що їм щодня важче і важче примушувати свої війська іти у наступ, фактично на смерть. Це про Синьківку і Табаївку. Так, дійсно, по тому напрямку, за нашою інформацією, російські військові виставляють вже загороджувальні, каральні загони. Кількість тих, хто відмовляється, кількість тих, хто біжить із поля бою їх все більше і більше", — додав Синєгубов.

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України проінформувало, що кількість безповоротних втрат Росії на знищеному патрульному кораблі "Сергій Котов" становить семеро моряків. Водночас відомо ще про шістьох поранених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 21:01