Фото: росЗМІ

Скільки рашистських моряків загинули через потоплення "Сергія Котова": дані ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України проінформувало, що кількість безповоротних втрат Росії на знищеному патрульному кораблі "Сергій Котов" становить семеро моряків. Водночас відомо ще про шестеро поранених.

Про це йдеться у повідомленні відомства у Telegram-каналі.

"ГУР МО України інформує — за попередніми даними, внаслідок атаки на патрульний корабель "Сергій Котов", що призвела до знищення судна, втрати серед екіпажу російських окупантів склали: семеро — безповоротних та шестеро — санітарних", — зазначають у розвідці.

Зазначається, що 52 членів екіпажу, які перебували на кораблі, ймовірно, вдалось евакуювати.

"Схоже, що врятованих і ошелешених моряків "Сергея Котова" через втрату судна "матроситимуть" російські спецслужби",  припускають в ГУР.

Додамо, що російський корабель "Сергій Котов" був потоплений у ніч на 5 березня у Чорному морі силами Головного управління розвідки. Він є одним із найсучасніших суден Чорноморського флоту Російської Федерації.

Що відомо про патрульний корабель "Сергій Котов"

Корабель спустили на воду на корабельні "Затока" у січні 2021 року. Це третій серійний патрульний корабель проекту 22160. У липні 2022 року "Сергій Котов" поповнив склад Чорноморського флоту Росії.

Судно озброєне 76-міліметровою артилерійською установкою АК-176МА, багатоканальним зенітним ракетним комплексом "Штиль-1", ЗРК ближньої дії 3М-47 "Гібка", двома малогабаритними протидиверсійними гранатометними комплексами ДП-65 та ін. На фрегаті також може розміщуватись гелікоптер Ка-27ПС.

За даними Військово-Морських сил ЗСУ, у Росії цей проект корабля є одним з найсучасніших. Наразі спущено на воду чотири такі кораблі — "Василь Биков", "Дмитро Рогачев", "Павло Державін" та "Сергій Котов". Поки що з них не зазнавав пошкоджень лише "Дмитро Рогачев".

Варто зазначити, що нещодавно експерт видання Bild Юліан Рьопке заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За його словами, за час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20%.

Нагадаємо, вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 16:00