Фото: ДБР

На потреби ЗСУ передали 10 тонн російських автозапчастин, які намагалися нелегально ввезти в Україну

Працівники Державного бюро розслідувань спільно із Київською митницею запобігли ввезенню на територію України понад 10 тонн автозапчастин російського концерну "ГАЗ". Наразі їх передано на потреби Сил оборони України.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці встановили, що для обходу санкцій представники країни-агресора планували поставити до нашої держави контрабандну продукцію через треті країни. Зокрема, що товар спочатку оформлювався на білоруські фірми-прокладки, надалі направлявся на адресу європейських компаній, які вже начебто офіційно експортували продукцію в Україну. Загальна вартість запчастин сягає п'ять мільйонів гривень.

"Правоохоронці викрили оборудку під час спроби оформлення товару на Київській митниці у серпні 2023 року. Під час перевірки супровідних документів було встановлено, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками у російських рублях. Кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкрито в країні-агресорі", — йдеться у повідомленні.

Виявлені автозапчастини було вилучено. Тепер вони допоможуть українським воїнам відремонтувати свою техніку. 

"Товари російського виробництва вилучено у межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК України). Слідство триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років", — резюмували у ДБР.

Нагадаємо, раніше для потреб Збройних сил України передали авіаційні помпи та комплектувальні до них на загальну суму понад 10 мільйонів гривень. Раніше їх викрали в одній із військових частин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 14:44