Авіаобладнання для ЗСУ. Джерело: Офіс Генпрокурора

Українським військовим передали викрадене авіаобладнання на понад 10 млн грн, — Офіс генпрокурора (фото)

Для потреб Збройних сил України передали авіаційні помпи та комплектувальні до них на загальну суму понад 10 мільйонів гривень. Раніше їх викрали в одній із військових частин.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генерального прокурора України.

"За даними слідства, 2019 року авіаційні помпи та комплектувальні до них, що використовуються на бойових літаках МіГ-29, викрали з території підприємства-виробника в одному з обласних центрів України. Їх вартість перевищує 10 мільйонів гривень", — йдеться в повідомленні.

В Офісі Генерального прокурора додали, що надалі це обладнання громадянин намагався продати через мережу Інтернет.

Під час проведення досудового розслідування товари вилучили, щоби не допустити їх реалізації стороннім особам, у тому числі представникам держави-агресора. За клопотанням прокурора на них наклали арешт.

"Досудове розслідування за фактом продажу товарів військового призначення, які належать до категорії «критичного імпорту», здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора", — зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, що наприкінці листопада працівники Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом виявлення надлишкового військового майна в одній з військових частин Житомирщини. Це з’ясувалося під час внутрішнього аудиту. Міноборони виявило там блоки та плати засобів зв'язку з вмістом дорогоцінних металів, які не перебували на балансі підрозділу. Їх орієнтовна вартість — близько 65 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 17:01