Фото: Мілітарний

На території Латвії міг впасти російський "Шахед", — Гаюн

У суботу, 7 вересня безпілотником, який перетнув повітряний простір Латвії та впав на її території, міг бути російський дрон-камікадзе "Шахед".

Про це повідомляє "Беларуски Гаюн".

Як зазначили аналітики, 7 вересня близько 06:00 у Білорусі в районі Новогрудка було помічено російський "Шахед", який тримав курс на північ. Відтак, є ймовірність, що саме цей безпілотник міг долетіти до Латвії, адже о 10:00 поблизу Резекне, вертоліт повітряних сил патрулював на кордоні з Білоруссю.

"Відстань від Новогрудка до Резекне становить близько 335 кілометрів, за середньої швидкості 200 км/год дрон міг досягти Резекне вже близько 8:30 ранку. Таким чином, не можна виключати, що "Шахед", який розбився під Резекне, може бути тим самим, який пролітав уранці біля Новогрудка", — йдеться у повідомленні.

 Нагадаємо, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на сході країни. Президент Латвії Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з російськими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.09.2024 21:34