Максим Кривцов. Джерело: Facebook

На війні з окупантами загинув поет, автор однієї з найкращих книг 2023 року

Поет і військовий Максим Кривцов загинув на війні проти російських окупантів. Він мав позивний "Далі", добровольцем пішов на фронт іще 2014 року.

Про смерть сина повідомила мати Кривцова на його сторінці в Facebook. Вона написала: "Фіалками мій найдорожчий син проросте". Це рядки з одного з його віршів.

Смерть поета також підтвердив письменник Любко Дереш, посилаючись на його друзів. За його словами, Максим не завершив свій роман, над яким працював. Також про сумну новину написала волонтерка та військова Леся Литвинова.

Що відомо про Максима Кривцова

Максим Кривцов — автор книги "Вірші з бійниці". Її визнали однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН. Також його вірші входили до збірок поезії "Книга Love 2.0. Любов і війна" та "Поміж сирен. Нові вірші війни", які видали 2023 року.

Максим Кривцов пішов на війну добровольцем 2014 року. До цього він був учасником Революції гідності 2013-2014 років. Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників Антитерористичної операції, Операції об’єднаних сил і Veteran Hub. Після повномасштабного вторгнення росіян 2022 року повернувся на фронт.

Нагадаємо, що в грудні на фронті загинув талановитий актор і військовослужбовець Андрій Павленко. Його фільмографія налічує більш ніж півсотні серіалів та фільмів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 22:16