Артем Колбасинський. Джерело: Клайпедський музичний театр

На війні загинув 24-річний український артист балету Колбасинський

Український артист балету Артем Колбасинський загинув на фронті. Він працював у Клайпедському державному музичному театрі (Литва). Проте після початку повномасштабного вторгнення повернувся до України та приєднався до лав Збройних сил України.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Клайпедського музичного театру.

"На жаль, не всі повертаються з війни... Сьогодні ми отримали болючу звістку про те, що в зоні бойових дій в Україні загинув Артем Колбасинський", — йдеться в повідомленні.

У театрі додали, що одразу після початку вторгнення росіян артист зголосився повернутися до України, щоби захищати Батьківщину та своїх рідних. Танцівник сказав, що якщо залишиться в Клайпеді з коханою дівчиною, то втратить свою гідність.

"Я повинен повернутися у свою країну та захищати її від загарбників. Це мій обов'язок як перед Батьківщиною, так і перед моїми родичами, які залишилися. Але це важке рішення, не можу цього приховати", — казав він тоді.

Артему Колбасинському було 24 роки. Танцями він займався з дитинства, 2019 року отримав диплом хореографа Київської академії танцю імені Сержа Лифаря. Одразу після цього його прийняли до балетної трупи Клайпедського державного музичного театру.

Нагадаємо, що наприкінці серпня на фронті під час виконання бойового завдання загинув артист українського театру Олександр Сердюк. Його життя обірвалося у віці 42 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 14:20