Колаж TrueUA

На Вінниччині вирує гепатит А: скільки в регіоні захворіло людей

У Вінницькій області продовжує вирувати гепатит A. У регіоні вже зафіксували 280 випадків захворювання, один із них — за 5 листопада.

Відповідну інформацію оприлюднив Центр контролю хвороб. Зазначається, що 54 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні.

Загалом для надання допомоги пацієнтам з інфекційними хворобами в області виділено 338 ліжок. Станом на вечір 5 листопада завантажено 54 ліжка (21,5% від загальної кількості). Лабораторно підтверджених випадків гепатиту A в регіоні — 245 випадків, 128 осіб виписано з лікарень.

Фахівці продовжують відбирати зразки питної води для досліджень і проводити щеплення від гепатиту A.

Що відомо про гепатит А

Гепатит А — це вірусне захворювання, що вражає печінку і може мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Вірус гепатиту А передається внаслідок вживання забруднених продуктів або води через недотримання особистої гігієни, а також у сім'ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів родини. Серед найпоширеніших симптомів: слабкість, підвищена температура, діарея, блювання, жовтяниця. Інкубаційний період хвороби зазвичай триває 14−28 днів.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров’я відреагували на інформацію щодо запровадження карантину через спалах гепатиту A в Україні. У відомстві заперечують запровадження обмежень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.11.2023 13:17