Фото: Pixabay

На Волині чоловік відмовився йти до війська з релігійних переконань: як його покарали

Житель Волинської області відмовився вступати до лав Збройних сил України з релігійних переконань. Чоловік з дитинства входив до релігійної організації "Свідки Єгови", але був виключений звідти.

Як стало відомо з рішення Рожищенського районного суду, місцевого чоловіка засудили до півтора року обмеження волі за ухилення від призову. 

Відомо, що чоловік був визнаний придатним до проходження військової служби та торік у грудні отримав повістку. Прибувши до пункту збору для відправлення до військової частини, громадянин відмовився від проходження служби в армії з релігійних переконань. Зазначається, що він подав письмову заяву про заміну військової служби на альтернативну, але доказів, які б могли підтвердити його перебування у релігійній організації, територіальному центру комплектування не надав.

За його словами, він з дитинства входив до релігійної організації "Свідки Єгови", яка не допускає користування зброєю. Водночас у березні 2022 року його виключили з організації. З того часу він намагається повернутися. Чоловік бере участь в зібраннях, дотримується правил, які сповідує ця організація.

Зазначається, що в ході судового засідання старійшина збору "Свідків Єгови" у місті Рожище підтвердив, що обвинувачений тривалий час був її членом та додав, що його виключили звідти через порушення норм Біблії. Також він наголосив, що чоловік протягом останніх шести місяців часто відвідує зібрання та висловлює бажання повернутися.

Зрештою суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді обмеження волі на один рік та шість місяців. Варто наголосити, що стосовно цього рішення може бути подана апеляція.

Рішення суду

Скриншот рішення суду

Нагадаємо, 17 травня у Верховній Раді зареєстрували законопроект №11260 про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Автори проекту закону пропонують карати ухилянтів гривнею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.06.2024 15:43