Фото: скриншот із відео

На західному кордоні України побудують нові пункти пропуску, — Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував покращення логістики в Україні шляхом розширенням пропускної здатності західного кордону. 

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Відзначимо, 21 березня відбулася нарада з Мінінфраструктури, Державним агентством відновлення та Державною митною службою.

"Дав завдання митниці разом з Мінінфраструктури затвердити комплекс заходів і подати стратегію розбудови нових пунктів пропуску на західному кордоні. Розглядаємо також і модернізацію вже наявних пунктів разом із під'їзними шляхами", — написав Шмигаль.

За його словами, це сприятиме не лише пришвидшенню перетину кордону, а й подальшій інтеграції України в ЄС, збільшенню товарообігу з країнами Європи та відновленню економіки.

Нагадаємо, в Україні цьогоріч запланована реформа митниці. Вона включатиме реалізацію шести кроків. Перший передбачає запровадження спільних пунктів пропуску та спільної бази даних із країнами ЄС, зокрема з Польщею. Другим кроком Шмигаль назвав диджиталізацію всіх процесів та впровадження електронної черги. Третій і четвертий кроки передбачають ротації на митниці що три місяці та збільшення кількості пунктів пропуску. Ще два кроки, які він назвав, передбачають ризикоорієнтований підхід і встановлення справних сканерів на всіх митних пунктах пропуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.03.2023 16:46