Фото: nrcu.gov.ua.

На Закарпатті чоловік ошукав матір загиблого воїна на понад 7 млн грн

На Закарпатті 44-річний чоловік ошукав матір загиблого військовослужбовця. Шахрай, який був хрещеним батьком полеглого захисника, під приводом допомоги родині заволодів 7,2 мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури.

За даними слідства, закарпатець шляхом обману заволодів коштами, які призначалися родині загиблого військовослужбовця. Підозрюваний був у довірливих відносинах із сім’єю захисника, адже був його хрещеним батьком. Відтак шахрай запропонував матері загиблого чоловіка допомогу з оформленням документів для отримання одноразової грошової виплати від держави.

"Відкриттям банківського рахунку "допомога" не завершилася — він переконав потерпілих тимчасово залишити у нього картку. Нараховані на неї кошти обіцяв витратити на доброустрій могили загиблого та перерахувати частину сину військового", — розповіли в прокуратурі.

З липня 2022 року до лютого 2023 року підозрюваний частинами зняв з рахунку майже 7,2 мільйона гривень. Після чого повернув банківську картку потерпілій, залишивши на ній 350 тисяч гривень.

Наразі мешканець Закарпаття перебуває під вартою за обвинуваченням у вчиненні іншого злочину. Також йому повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю, який за начебто не притягнення до кримінальної відповідальності вимагав у військового 100 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.10.2024 16:39