Обшуки у священника із Закарпаття. Джерело: МВС України

На Закарпатті митрополиту Московської церкви повідомили про підозру: у нього знайшли тексти молитов за Гундяєва (фото)

Священник однієї із закарпатських церков Української православної церкви Московського патріархату, маючи популярність у соцмережах, поширював там антиукраїнські наративи. Крім того, він виправдовував збройну агресію Росії проти України та заохочував ідею насильницького захоплення території інших держав.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили брошури та книги, роздруківки з текстами пісень, у яких прославляють подвиги російських загарбників і публікаціями молитов зі згадками патріарха Російської православної церкви Кирила Гундяєва.

Гундяєв

Фото: МВС

Усі поліграфічні матеріали, а також комп’ютерну техніку, яку використовував зловмисник, наразі скерували на детальне дослідження експертам.

молитва

Фото: МВС

"Слідчі повідомили настоятелю храму про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 ККУ. Крім того, під час слідства встановили, що підозрюваний причетний до незаконного привласнення земель громади, на яких і збудували храм. Враховуючи це, йому додатково інкримінують статтю 197-1 ККУ", — йдеться в повідомленні.

Підозрюваному загрожує до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

сбу

Фото: МВС

Нагадаємо, що декілька днів тому клірику Української православної церкви Московського патріархату на Житомирщині, який роздавав вірянам кремлівські "агітки", оголосили підозру. Служба безпеки спільно з Національною поліцією зібрала доказову базу щодо настоятеля церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ МП.

У відомстві зазначили, що клірик масово поширював прокремлівські листівки і брошури серед священників та прихожан громади Житомирщини. Зміст деяких листівок популяризував кремлівський "погляд" на історію Української державності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 15:00