Фото: Telegram-канал Віталія Глаголи

На Закарпатті вантажівка з "військовими" номерами прорвала кордон із Угорщиною: затримали 32 українців

У неділю, 9 червня, у Закарпатській області вантажівка з чорними військовими номерами незаконно перетнула кордон України з Угорщиною. Затримано понад 30 українців.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Посадовець розповів, що прикордонники зафіксували рух транспортного засобу поблизу кордону за допомогою технічних засобів, а потім вони виявили сліди від машини у напрямку угорського кордону. Згодом угорська сторона повідомила про затримання 32 українців і автомобіля, на якому вони заїхали до країни.

"Приналежність транспортного засобу до якогось військового формування не підтверджується, хоча і фіксувалося, що на авто є чорні номерні знаки", — зазначив речник ДПСУ.

Демченко додав, що прикордонники Мукачівського загону затримали кількох чоловіків, які можуть бути причетні до незаконного переміщення громадян через кордон.

Скільки чоловіків щодня намагаються незаконно перетнути кордон

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що прикордонники щодня викривають на спробах незаконно перетнути кордон за підробленими документами або підкупу до 10 чоловіків. Найбільше спроб незаконного перетину кордону стається на межі з Молдовою та Румунією.

Також продовжуються випадки спроб незаконного перетину кордону на "зеленій ділянці". Їх, словами Демченка, більше. Водночас він додав, що кордон посилений, а групи прикордонників разом із правоохоронцями діють і в прикордонній зоні, щоб завчасно викривати спроби незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, 28 квітня українські прикордонники знайшли в річці Тиса тіла двох чоловіків. Вони загинули, намагаючись переплисти її. Ймовірно, це ухилянти, які таким небезпечним чином намагалися покинути територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.06.2024 12:55