Фото: dpsu.gov.ua

На Закарпатті вводять додаткові режимні обмеження: перелік заборон для прикордонної зони

У прикордонній смузі на Закарпатті вводять додаткові обмеження для населення. Мета — посилити охорону державного кордону та знизити кількість правопорушень у цій зоні.

Про це повідомляє прес-центр Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

"Увага! У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження", — йдеться у повідомленні.

Прикордонники пояснили, що введення таких обмежень обумовлено посиленням охорони державного кордону та контролю за дотриманням прикордонного режиму, а також з метою запобігання правопорушенням у прикордонні. Вони діятимуть тимчасово — до завершення дії воєнного стану в Україні.

Додаткові тимчасові режимні обмеження запроваджені у прикордонній смузі в межах Ставненської, Костринської, Великоберезнянської, Дубриницько-Малоберезнянської, Оноківської, Холмківської, Сюртівської, Чопської територіальних громад Ужгородського району.

В рамках цих заходів, пов’язаних з посиленням прикордонного режиму, в межах прикордонної смуги вищевказаних територіальних громад, забороняється:

  • перебування осіб та провадження робіт поза межами населених пунктів, перебування осіб і транспортних засобів на дорогах, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону, а також рух ними у темний час доби — з 22:00 до 05:00. Обмеження не стосуються доріг, що забезпечують пересування між населеними пунктами або до пунктів пропуску через державний кордон;
  • зупинка транспортних засобів на узбіччі доріг поза встановленими автомобільними стоянками, якщо це не пов’язано з технічними несправностями;
  • перевезення у транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних на те дозволів;
  • використання приладів нічного бачення, тепловізійної техніки, радіостанцій, крім установлених на спеціальній техніці та на транспортних засобах спеціалізованого призначення або зареєстрованих у встановленому порядку;
  • використання та здійснення польотів легкомоторних літальних апаратів.

У прес-центрі підкреслили, що дія обмежень не поширюється на:

  • посадових чи службових осіб державних органів;
  • органи місцевого самоврядування;
  • правоохоронні органи;
  • органи цивільного захисту;
  • військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України;
  • працівників комунальних служб;
  • працівників екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Також заборона не стосується суб’єктів державної та комунальної власності з метою виконання покладених на них повноважень, необхідних для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян, безпеки руху на залізничному транспорті, забезпечення та підтримання життєдіяльності об’єктів критичної інфраструктури, охорони та відтворення водних біоресурсів, надання населенню послуг гуманітарного, медичного та соціального характеру.

Нагадаємо, у березні Державна прикордонна служба ввела низку обмежень для чоловіків у прикордонній зоні з Молдовою. Йдеться про у зону у Вінницькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.06.2024 15:10