Фото: Національна поліція

На Закарпатті затримали чоловіка, який перевозив гранати в автомобілі

У вівторок, 19 грудня, на вʼїзді в Закарпатську область на блокпосту зведений наряд правоохоронців виявив у одному з автомобілів чотири гранати. Їх намагався провезти в регіон житель Тячівського району.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. 

"19 грудня у селі Нижні Ворота Мукачівського району, під час несення служби на блокпосту, зведений наряд правоохоронців з-поміж співробітників Головного управління поліції регіону та Управління патрульної поліції, виявив у одній із автівок чотири бойові гранати", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що їх на територію регіону намагався провезти 41-річний житель Тячівського району. Його затримали, коли він їхав попутним транспортом. Вибухонебезпечні предмети чоловік заховав між особистими речами.

"На місце події правоохоронці викликали вибухотехнічну службу ГУНП та слідчо-оперативну групу. Фахівці оглянули та вилучили гранати. Наразі оперативники встановлюють їх походження та мету їх зберігання і ввезення в область", — додали в поліції.

Нагадаємо, 15 грудня на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат Сергій Батрин під час засідання сесії підірвав три гранати "РГД". Тоді депутати закладали бюджет на наступний рік. За даними ЗМІ, Батрин просив надати йому слово, але його ігнорували. Коли ж почали обговорювати питання премії для голови громади, він розізлився, вийшов і повернувся вже з трьома гранатами, які кинув у залу.

17 грудня йому обрали запобіжний захід — два місяці під вартою без права внесення застави. Сам Батрин проти рішення суду не заперечував. Нині він у Свалявській міській лікарні, проте згодом його переведуть до спецпалати. Відомо, що внаслідок інциденту постраждали 26 осіб — їх було шпиталізовано, один чоловік згодом помер у лікарні. За вчинення теракту, що призвів до загибелі людини, депутату загрожує довічне ув'язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.12.2023 16:10