Фото: Офіс генпрокурора

Ошукали громадян ЄС на мільйони гривень: на Закарпатті затримали організатора та учасників шахрайського call-центру

На Закарпатті правоохоронці затримали організатора та 18 учасників шахрайського call-центру, які ошукали громадян країн Європейського Союзу на мільйони гривень.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

Як встановило слідство, організатором шахрайського колцентру є 29-річний житель Кривого Рогу. До шахрайської схеми було залучено ще 18 громадян.

Зазначається, що учасники організації в орендованому приміщенні створили сall-центр, облаштували його комп'ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та сформували клієнтську базу. Так, "працівники" центру представлялися співробітниками банків, вводили потерпілих в оману та одержували доступ до їхніх рахунків. Після цього виводили кошти на підконтрольних осіб і отримували можливість розпоряджатися ними на власний розсуд.

Наразі встановлено 17 потерпілих, всі вони є громадянами країн ЄС. Сума завданих їм збитків становить понад 13 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели близько 40 санкціонованих обшуків на території Ужгородського та Мукачівського районів на Закарпатті, а також в Дніпропетровській області. Вилучили сотні одиниць техніки, банківські картки, чорнові записи, 50 тисяч доларів США готівки і 12 автомобілів.

Наразі організатору, співорганізаторам та адміністратору call-центру обрано безальтернативні запобіжні заходи — тримання під вартою. Клопотання про арешт інших підозрюваних перебувають на розгляді у суді. Їм повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участі у ній, а також шахрайстві в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, у Дніпрі колишні працівники банку вкрали понад 60 мільйонів гривень. Йдеться про кошти, які належать вкладникам. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.06.2024 17:25