Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

На Закарпатті звільнили керівника обласного МСЕК, — журналіст

У понеділок, 21 жовтня, звільнили керівника Закарпатської медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Йдеться про Юрія Веклинця.

Про це повідомив журналіст та депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола.

"На Закарпатті звільнено керівника обласного МСЕК Юрія Веклинця", — написав він у Telegram.

Він додав, що наразі причина такого рішення невідома. Також нардеп опублікував розпорядження Закарпатської обласної ради про звільнення Веклинця.

"Звільнити Юрія Веклинця з посади головного лікаря Обласного центру медико-соціальної експертизи на підставі законів про працю України", — йдеться у документі.

 Документ про звільнення Юрія Веклинця

Документ про звільнення Юрія Веклинця. Джерело:Telegram Віталія Глаголи

Оновлено

Згодом Глагола змінив інформацію у своєму дописі та вказав, що за попередньою інформацією, Юрія Веклинця звільнено за згодою сторін. Він сам написав заяву на звільнення.

Скандал із фіктивними "інвалідностями"

Журналіст, головний редактор сайту "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов 16 жовтня заявив, що майже всі прокурори Хмельницької області мають інвалідність другої групи, яку їм "поставила" скандальна глава обласної МСЕК (медико-санітарної комісії) Тетяна Крупа, яка перебуває під слідством. 

До того ж журналіст опублікував список прокурорів, які за його даними, оформили інвалідність. Згідно з інформацією Бутусова, з усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів інвалідність не оформив лише один прокурор.

Згодом генпрокурор Андрій Костін на цьому тлі доручив провести службову перевірку. Генеральна прокуратура 20 жовтня отримала вже перші результати розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами. Так, Міністерство охорони здоров’я під час перевірки Хмельницької МСЕК скасувало 74 рішення про присвоєння інвалідності військовозобов’язаним.

Нагадаємо, що 17 жовтня керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника звільнили за власним бажанням. Це сталось після скандалу з оформленням інвалідності серед його підлеглих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.10.2024 19:18