Фото: скріншот з відео

На закритій зустрічі ЦРУ обговорили атаку безпілотниками Кремля: подробиці

У розвідувальному управлінні США (ЦРУ) відбувся закритий брифінг щодо атаки невідомих безпілотників на Кремль. Його ініціатором став директор відомства Вільям Бернс.

Про це повідомив голова комітету з розвідки Сенату США Марк Ворнер, пише CNN.

У Москві назвали атаку БпЛА "замахом на Путіна з боку України".

"Ми все ще не маємо багато інформації. Принаймні наразі ми не маємо жодних ознак того, що ця атака організована українцями", — повідомив після брифінгу сенатор.

Ворнер наголосив, що ще занадто рано знати напевно, хто стоїть за цією атакою, але немає жодних ознак причетності України.

Вибухи біля Кремля

У середу, 3 травня, близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль.

У соціальних мережах поширюють відеозапис нібито удару безпілотного літального апарату по Кремлю. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї.

У прес-службі президента України Володимира Зеленського заперечили причетність Києва до удару БпЛА по Кремлю. Після цього інциденту в мережі почали публікувати меми, що пов'язані з атакою.

Також повідомлялось, що Росія готує масштабний терористичний акт, затримуючи в Криму велику групу диверсантів, а потім заявляючи про дрони над Кремлем. Таким чином РФ намагається виправдати свої атаки по цивільних людях в Україні.

Нагадаємо, що ситуацію з приводу атаки безпілотниками столиці Російської Федерації активно вивчають у США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 16:47