У Зеленського проаналізували відео з атакою безпілотників на Кремль: які висновки

Атака безпілотників на Кремль у ніч на 3 травня є абсолютним інсценуванням. В Офісі президента проаналізували відео з вибухами безпілотників у центрі Москви.

Ознаки інсценування радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк перерахував у Twitter.

Організатором атаки на Кремль є сама ж Росія. Окупанти відвертають увагу від своїх воєнних злочинів в Україні.

"Кремль, дрон, двоє організаторів на сходах Сенатського палацу, 12-годинна пауза перед публікацією, одночасна поява відео з різних ракурсів — інсценування. Абсолютне", — переконаний Подоляк.

В Офісі президента зазначають, що натомість реальністю є навмисне масове вбивство цивільних у Херсоні того ж дня, а також демонстративне розміщення великих обсягів вибухівки в одному з турбінних залів Запорізької АЕС.

"Правильно розставляйте пріоритети", — каже Подоляк.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не причетна до ударів безпілотниками по Кремлю. Він вкотре наголосив, що Збройні сили України використовують зброю для захисту своєї території.

Також видання CNN проаналізувало відео, на якому видно, як нібито "дрон атакує" Кремль. Іноземні журналісти не знайшли доказів причетності України до цього інциденту.

Раніше аналітики ISW теж проаналізували відео і дійшли висновку, що Росія таки інсценувала атаку на Кремль. Влада РФ хоче створити умови для ширшої мобілізації суспільства.

У США відреагували на інцидент у Москві. Там повідомили, що активно вивчають ситуацію з приводу атаки безпілотниками столиці Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 14:16