Фото: Facebook Руслана Демчака

НАБУ оголосило у розшук екс-нардепа Демчака

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук народного депутата Верховної Ради VIII скликання Руслана Демчака. Він був обраний від партії "Блок Петра Порошенка". На сьогодні його підозрюють у зловживанні службовим становищем. 

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного органу.

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні №52024000000000164 від 08.04.2024, а саме Демчака Руслана Євгенійовича за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, — ред.)", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що з листопада 2014 року по серпень 2019 року Демчак був заступником голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики й банківської діяльності. За даними ЗМІ, на початку квітня НАБУ повідомило про підозру Демчаку у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві, коли він мав маєток неподалік столиці.

Слідство вважає, що Демчак незаконно отримав близько 225 тисяч гривень компенсації. Про підозру політику повідомили заочно, оскільки місце його перебування не встановлено. Йому інкримінують вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ.

У серпні 2023 року Офіс генпрокурора повідомив йому про підозру за допомогу в маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом. За даними слідства, народний депутат України, обіймаючи посаду заступника голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики й банківської діяльності, за попередньою змовою із директорами двох приватних підприємств виступив пособником у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку. Такі дії призвели до отримання депутатом незаконного інвестиційного прибутку у розмірі 20 мільйонів гривень.

Крім того, за даними слідства, Демчак вчинив фінансові операції з коштами, одержаними злочинним шляхом, та дії, спрямовані на приховання та маскування незаконного їх походження в особливо великих розмірах.

Підозрюваний екс-нардеп Руслан Демчак

Скріншот з сайту прес-служби НАБУ

Нагадаємо, 16 квітня НАБУ оголосило в розшук екс-заступника секретаря РНБОЙого звинувачують у зловживаннях при закупівлі автомобілів для армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2024 13:41