Нацгвардійці, прикордонники та захисники Маріуполя: Україна повернула додому ще 100 своїх воїнів

У четвер, 8 лютого, Україна провела черговий обмін полоненими із державою-терористкою. Додому вдалося повернути ще 100 українських воїнів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, на Батьківщину повернулися бійці Нацгвардії, прикордонники та захисники Маріуполя. 

"Усі — наші, усі — знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо! Наша команда, яка займається обмінами, — дякую за потрібний країні результат!" — наголосив гарант.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців. 

Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому — 20.

"Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 — оборонці "Азовсталі"), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках...Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на "Азовсталі", рідних братів Миколу та Романа", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що від початку повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 Захисників та Захисниць. 

"Висловлюємо вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну", — додали у штабі.

Нагадаємо, 31 січня, Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з російського полону 207 військових та цивільних українців.

Зауважимо, раніше командир бригади "Азов" Денис Прокопенко з позивним "Редіс" заявляв, що у полоні Російської Федерації продовжують залишатися 900 захисників Маріуполя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 20:27