Фото: Freepik

Україна й США ліквідували мережу сервісів для обміну нелегальної криптовалюти

В Україні, Європі та США заблокували мережу із дев'яти сервісів обміну віртуальними активами. Сервіси надавали можливість кіберзлочинцям легалізувати активи, здобуті як "викупи" від атак вірусами-шифрувальниками. 

Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

Ліквідували мережу в ході міжнародної поліцейської операції. До неї були залучені працівники Департаменту кіберполіції, Головне слідче управлінням Нацполіції, Офіс Генерального прокурора України, ФБР Сполучених штатів Америки.

За даними правоохоронців, вебресурси пропонували користувачам анонімний обмін криптовалют. Такі послуги надавалися для сприяння легалізації та "відмивання" грошей, здобутих протиправним шляхом.

"Через біржі зловмисники проводили активи, отримані в результаті атак шкідливим програмним забезпеченням (вірусами-шифрувальниками) та онлайн-шахрайства. Рекламування послуг з обміну здійснювалося на закритих хакерських форумах", — пояснюють у поліції. 

Наразі  фахівці встановлюють причетних до злочинної діяльності.

Відвідувачі сайтів 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro та owl.gold тепер побачать банер конфіскації.


Фото: Нацполіція

Нагадаємо, в Україні дуже активно працюють інтернет-шахраї. А від початку війни зловмисники вигадали ще й купу нових схем, як надурити українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 02.05.2023 12:04