Фото: Ллойд Остін \ Getty Images \ Global Images Ukraine

Найближчі тижні та місяці в Україні будуть вирішальними, — глава Пентагона

Найближчі тижні та місяці матимуть вирішальне значення для України у війні з Російською Федерацією. При цьому союзники продовжать діяти рішуче, щоб допомогти Києву боротися за свою свободу.

Таку заяву зробив глава Пентагона Ллойд Остін під час відкриття засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн".

"Пані та панове, майбутні тижні та місяці будуть вирішальними. Тому ми продовжимо діяти рішуче. Виживання та успіх України мають вирішальне значення для української безпеки, європейської безпеки, глобальної безпеки та американської безпеки", — йдеться у заяві Остіна.

Очільник американського міноборони також підкреслив, що "якщо Путін переможе, тирани дійдуть висновку, що вони також можуть спробувати вдертися та завоювати своїх суверенних сусідів".

"Це залишить Європу під тінню Путіна і зробить світ більш жорстоким та хаотичним. Тому боротьба України за свободу та безпеку важлива для всіх нас. І я більш ніж будь-коли сповнений рішучості забезпечити Україні все необхідне для успіху", — сказав Ллойд Остін.

Глава Пентагона також наголосив, що зробить паузу, поки представники засобів масової інформації покинуть засідання "Рамштайну".

Це засідання вже є 22-м за час повномасштабної війни в Україні. Перше засідання у форматі "Рамштайн" відбулося 26 квітня 2022 року. На теперішній момент контактна група налічує майже 50 учасників з усього світу.

Нагадаємо, що для України під час попереднього засідання "Рамштайну" найвищим пріоритетом стало посилення систем протиповітряної оборони. Також значну увагу приділили артилерійським системам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2024 16:21