Фото: nationalpost.com

Найпотужніший за останні 30 років: у Норвегії вирує шторм "Інгунн"

У четвер, 1 лютого, у Норвегії вирував найпотужніший за останні 30 років шторм. Унаслідок негоди у багатьох будівлях позривало дахи, також відбулося відключення електроенергії.

Про це пише National PostНорвезькі метеорологи називають шторм "Інгунн".

Пориви ураганного вітру в деяких районах країни сягали 180 кілометрів на годину. Вранці 1 лютого поблизу Лаердаля, невеликого мальовничого містечка на північний схід від Бергена, другого за величиною міста Норвегії, автобус з 14 пасажирами злетів з дороги. Про постраждалих не повідомлялося.

До того ж деякі райони були затоплені, а авіакомпанії та поромні оператори призупинили обслуговування. Також закрили деякі школи, перекрили дороги, тунелі та мости.

За даними  видання, у Швеції також повідомлялося про пориви урагану. Шведський метеорологічний і гідрологічний інститут оголосив червоне попередження, найвищу тривогу, для західної частини району Норрботтенс, який межує з Норвегією.

В містечку Бодо в окрузі Нордланд в одному із готелів вибиті вікна. За словами поліції, центр міста згодом був закритий, оскільки "існує небезпека для життя та здоров'я".

Нагадаємо, 15 січня у Румунії стався землетрус. Підземні поштовхи відчули навіть в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.02.2024 16:59