Фото: соцмережі

Намагалися силою увірватися до будівлі військкомату: на Закарпатті ТЦК зі зброєю відбивались від людей

Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту місцевих жителів з працівниками територіального центру комплектування. Люди намагалися силою увірватися до будівлі військкомату, щоб забрати своїх мобілізованих товаришів.

Про це повідомляє поліція Закарпатської області.

Правоохоронці зазначили, що ввечері 3 травня біля входу на територію Виноградівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки зібралася група людей, орієнтовно 10 осіб, які порушували публічний порядок та вчиняли хуліганські дії.

Співробітники поліції, які прибули на місце події, встановили, що таким чином представники поселення з села Онок висловлювали невдоволення через мобілізацію двох їхніх товаришів.

"Коли учасники конфлікту намагалися силою відчинити вхідні ворота, співробітники ТЦК та СП здійснили попереджувальні постріли у повітря.
На місці події забезпечували публічний порядок кілька екіпажів поліції. Ніхто з присутніх внаслідок хуліганських дій не постраждав. Наразі конфлікт з даного приводу вичерпано"
, — йдеться у повідомленні поліції.

За даними правоохоронців, слідчі кваліфікували такі дії за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Тривають процесуальні заходи, діям кожного з учасників правоохоронці нададуть правову оцінку.

"Винним у вчиненні хуліганства загрожує увʼязнення терміном до семи років", — додали у поліції.

Раніше у Чернівецькій області 20 квітня група цивільних осіб напала на військовослужбовця територіального центру комплектування і соціальної підтримки.

Нагадаємо, в Одеській області 2 квітня четверо чоловіків у військовій формі нібито силою затримали 14-річного хлопця. Інцидент трапився у селі Приозерне Ізмаїльського району.

Також на початку березня на Буковині двоє чоловіків напали на працівників територіального центру комплектування із сокирами. До того ж один із хуліганів наїхав на військового машиною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.05.2024 10:40