Фото: Корреспондент.net

Намагався схилити посадовців до зради: екс-міністру МВС Захарченку оголосили підозру

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку, який у 2022 році, після повномасштабного вторгнення Росії, намагався схилити українських посадовців до зради.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, одразу після початку великої війни Захарченко телефонував українським посадовцям з пропозицією підписання договору з РФ про так звану "дружбу і захист", що означало добровільну здачу ворогу територій взамін зайняття "високих посад". При цьому, зрадник наголошував, що діє від імені керівництва РФ.

Крім того, екс-міністр МВС брав участь у створенні та публікаціях низки відеозаписів, дайджестів, для формування в суспільстві антивладних настроїв, тим самим, допомогаючи ворогу у проведенні підривної діяльності проти України.

У своїх виступах екс-посадовець виправдовував Збройну агресію РФ проти України, прославляв представників збройних формувань РФ. 

"Фігурант підозрюється у діях проти основ національної безпеки України, а також проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України).Максимальне покарання за цими статтями — 15 років позбавлення волі. Слідство клопотатиме про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 липня Кропивницький апеляційний суд розглянув клопотання захисників розвідника Романа Червінського про зміну запобіжного заходу. Його випустять під заставу 9 мільйонів 84 тисяч гривень. До внесення застави він перебуватиме під вартою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.07.2024 10:23