Андрій Демченко. Джерело: ДПСУ

Намагаються замовчувати: прикордонники прокоментували ситуацію з "шахедами", які залітають до Білорусі

Білорусь звинувачувала Україну у запуску безпілотників, які порушували її повітряний простір. Проте, коли у білоруському повітряному просторі з'явились російські "шахеди", у Мінську вирішили це замовчувати.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Так, за його словами, прикордонники не відмічають якихось дій з боку Білорусі поруч з українським кордоном, коли на білоруську територію залітають дрони. 

"Звісно що ми стежимо загалом за тим, що відбувається вглиб території Білорусі, наскільки вона може бути загрозливою для України", — наголосив Демченко. 

Зокрема, щодо питання "шахедів" у повітряному просторі Білорусі, речник ДПСУ зауважив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко свого часу звинувачував Україну в нібито порушенні повітряного простору дронами.

"У Мінську звинувачували Київ у створені "загрози" їхній країні. Натомість коли до них залітають "Шахеди", Білорусь намагається тихенько замочувати інформацію про БпЛА", — додав він.

Він наголосив, що білоруська сторона зазначає, що вони проводять якісь "перевірки" або "були вимушені" збивати безпілотники. Він зауважує, що у таких випадках Білорусь чомусь не намагається перекинути відповідальність на Україну, а говорить про це, коли вже не може тримати у таємниці той факт, що російські дрони порушують її повітряний простір. 

Раніше, а саме 29 серпня, моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що в Білорусі вперше застосували авіацію для збиття "Шахеда". Військово-повітряні сили країни протягом 20 хвилин полювали за безпілотником, який мав атакувати українську територію.

Нагадаємо, що 5 вересня у повітряний простір Білорусі залетіло не менше восьми російських "шахедів". Водночас протиповітряна оборона знищила щонайменше два безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2024 11:58