Андрій Клочко. Джерело: "Вікіпедія"

Нардепа Клочка судитимуть за незаконне збагачення на 11 млн грн

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням чинного народного депутата України у незаконному збагаченні на 11 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Правоохоронці не розкривають імені та прізвища фігуранта, але, згідно із матеріалами справи, йдеться про нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка.

Як встановило слідство, у 2020-2021 роках народний обранець набув у власність активи загальною вартістю 25 мілйьонів гривень, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 мільйонів гривень. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та наявними коштами становила 11 мільйонів гривень.

"Йдеться про три земельні ділянки на Київщині, п'ять квартир у столиці, дві нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz. Аби приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі", — наголосили у НАБУ.

Нагадаємо, 10 травня 2024 року суд обрав запобіжний захід Клочку. Зокрема, йому призначили внести 12 мільйонів гривень застави. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2024 18:59