Олександр Маріковський. Джерело: "Слуга народу"

Нардепа судитимуть за підозрою у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже 25 млн грн: про кого йдеться

Народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Маріковського судитимуть. Його звинувачують у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже 25 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у Telegram-каналі.

Зазначається, що у п'ятницю, 1 березня, прокурор САП за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Маріковського. Його обвинувачують в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до декларації. 

Раніше зазначалось, що у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 мільйона гривень, що належала йому начебто ще з 2019 року. Проте у межах досудового розслідування, яке було розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави, які жодним чином не були пов’язані з депутатом.

Дії указаного нардепа кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України (декларування недостовірної інформації). 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські правоохоронці підозрюють народного депутата від "Слуги народу" Олександра Маріковського у неправдивому декларуванні криптовалюти на 24 мільйони гривень. Якщо його провину доведуть, то можуть ув’язнити терміном до двох років. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 14:20