Олександр Маріковський. Джерело: "Слуга народу"

Нардеп від "Слуги народу" отримав підозру від НАБУ через криптовалюту на 24 млн грн: як він відреагував

Українські правоохоронці підозрюють чинного народного депутата у неправдивому декларуванні криптовалюти на 24 мільйони гривень. Якщо його провину доведуть, то можуть ув’язнити терміном до двох років. Йдеться про нардепа від "Слуги народу" Олександра Маріковського.

Про оголошення підозри повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ). Там не назвали ім'я народного обранця не називається, проте ЗМІ з’ясували, що це "слуга" Маріковський.

Окрім того, таку інформацію підтвердив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Олександр Маріковський, депутат від "Слуги народу" отримав від НАБУ та САП підозру у внесенні неправдивих відомостей до е-декларації за 2020 рік", — написав він у соцмережах.

За даними НАБУ, неправдиві відомості виявили в електронній декларації нардепа за 2020 рік. У формі йшлося про криптовалюту, яка нібито належала йому ще з 2019 року.

Завдяки ефективній співпраці з колегами зі США українські слідчі з’ясували, що насправді вказаний нардепом криптовалютний гаманець ніколи йому не належав. Виявилося, що криптовалютні транзакції здійснювалися громадянами іншої держави (якої саме — не вказано), що не мають стосунку до самого депутата.

Вартість криптоактиву, який свідомо невірогідно задекларував підозрюваний, оцінена експертами у 24,6 мільйона гривень. Йому вже оголосили підозру за декларування неправдивих даних. Нардепу загрожує штраф, громадські роботи або до двох років позбавлення волі.

Сам депутат уже заявив, що така новина стала для нього шоком, і він збирається захищати свою честь і гідність у суді.

Джерело: соцмережі Олександра Маріковського

Джерело: соцмережі Олександра Маріковського

Нагадаємо, що в листопаді Національне антикорупційне бюро (НАБУ) виявило на криптогаманці колишнього голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя близько 1,5 мільйона доларів в криптовалюті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 22:59