Фото: ВРУ

Нардепи готують запит до СБУ через стеження за журналістами Bihus.Info

Комітет Ради з питань свободи слова ініціює пошук причетних до стеження за журналістами Bihus.Info. У зв'язку з цим нардепи готують запит до Служби безпеки України.

Про це повідомив голова комітету, народний депутат від партії "Голос" Ярослав Юрчишин, пише "Радіо Свобода".

"Це точно перешкоджання, це точно тиск, це точно незаконні дії. Але хто їх вчиняв — за це мають відповідати правоохоронні органи. Інакше підозри, які вже лунають з усіх боків, що це і були правоохоронні органи в інтересах когось із представників влади, будуть фактично підтвердженими", — сказав нардеп.

Він наголосив, що мовчанка Служби безпеки України, без дозволу яких не могли б здійснюватися такі записи, Національної поліції, Офісу Генерального прокурора, скоріше грає проти них. Юрчишин також підкреслив, що варто відділяти факти ймовірного вживання наркотиків від факту шпигування за журналістами.

"Це однозначно виноситься за рамки. Ні посвідчення журналіста, ні посвідчення депутата, ні посвідчення прокурора, ні статус судді не дозволяє переступати закон. Але доведення переступання закону теж має бути в рамках закону", — резюмував нардеп.

Нагадаємо, у мережу злили відео, де працівники проекту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотики. На ці кадри відреагував його керівник Денис Бігус.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.01.2024 13:52