Фото: соцмережі

Нардепи пропонують збільшити відпустки та виплати військовим: деталі законопроекту

У парламенті зареєстровано законопроект про збільшення відпусток та виплат військовослужбовцям. Зокрема, йдеться про додаткову винагороду у розмірі 30-100 тисяч гривень щомісячно пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом міністрів.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, також до парламенту внесли норму по виплаті строковикам у розмірі шість тисяч гривень на місяць пропорційно часу проходження військової служби.

Доплати шість тисяч гривень на місяць передбачені й для військовослужбовців, які отримали травму під час ведення бойових дій та зараховані у розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби, встановленою ВЛК. Курсанти зможуть отримувати додаткові виплати у розмірі 2350 гривень на місяць.

Окрім того, згідно з документом, військові зможуть отримати 40 днів відпустки під час дії воєнного стану (30 днів щорічної та 10 за сімейними обставинами).

"Збільшення відпусток і виплати — це про справедливість і повагу до наших військових. Буду робити все, щоб парламент ухвалив цю ініціативу", — зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення про повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Згодом у парламент внесли постанову, якою заблокували підписання документа.

Водночас 2 травня очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков й головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликали парламент відкласти розгляд законопроекту про повернення 30 тисяч військовим. Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що доплати українським військовим у тилу 30 тисяч гривень не повернуть. За його словами, наявність таких виплат у військових у тилу впливає "на їхню мотивацію".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.05.2023 00:45